Protuzakonito prebacivanje osoba preko granice

Albanskog državljanina se sumnjiči da je od 21. travnja do 22. kolovoza nezakonito dovezao u Republiku Hrvatsku najmanje 16 albanskih državljana kojima je, prema prethodnom dogovoru s 51-godišnjakom i s tri osobe s područja Slovenije, pomogao u nedozvoljenom prelasku državne granice na području GP Kaštel i GP Plovanija, čime su pribavili imovinsku korist od više desetaka tisuća eura.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta PU istarske dovršili su, u suradnji s PP Buzet i PU Koper, višemjesečno kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjim albanskim državljaninom  i 51-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj.

Albanskog državljanina se sumnjiči da je od 21. travnja do 22. kolovoza nezakonito dovezao u Republiku Hrvatsku najmanje 16 albanskih državljana kojima je, prema prethodnom dogovoru s 51-godišnjakom i s tri osobe s područja Slovenije, pomogao u nedozvoljenom prelasku državne granice na području GP Kaštel i GP Plovanija, čime su pribavili  imovinsku korist od više desetaka tisuća eura.

Prvoosumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja 8. rujna priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok je 51-godišnjak priveden u jutarnjim satima 9. rujna. Djelatnici PU Koper podnijet će kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu protiv osoba koje su na području Slovenije sudjelovale u počinjenju kaznenog djela.



Pisane vijesti