Zaplijenjeno preko 47 kilograma marihuane

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 32-godišnjak, na zasad neutvrđen način, nabavljao veće količine marihuane, koju je potom skrivao i prepakiravao u unajmljenoj garaži i osobnim automobilima. Tako pripremljenu marihuanu, pakiranu u količine od nekoliko kilograma, preprodavao je 31-godišnjaku, koji ju je potom preprodavao dalje.

Foto: PU zagrebačka

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom i 31-godišnjakom zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Zaplijenjeno je više od 47 kilograma marihuane, dvije digitalne vage za precizno mjerenje težine, razna dokumentacija te 480 kuna, 100 USD  i 1.860 Eura pod sumnjom da potječu od kupoprodaje droge.

Naime, policijski službenici raspolagali su saznanjima da se 32-godišnjak bavi preprodajom marihuane te da ju skriva u unajmljenoj garaži. Nakon obavljene kupoprodaje između 32-godišnjaka i 31-godišnjaka, policijski službenici su ih u srijedu, 14. rujna, obojicu uhitili.

Temeljem naloga suca istrage pretražena je unajmljena garaža 32-godišnjaka te je u njoj pronađeno 34 paketa s ukupno  41.475 grama marihuane i digitalna vaga. Pretragom osobnog automobila kojim se koristio 32-godišnjak pronađeno je 3.346 grama marihuane, a pretragom njegovog ruksaka pronađeno je 2.130 grama marihuane. Iz svoje kuće dragovoljno je predao još 113 grama marihuane i digitalnu vagu.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 32-godišnjak, na zasad neutvrđen način, nabavljao veće količine marihuane, koju je potom skrivao i prepakiravao u unajmljenoj garaži i osobnim automobilima.  Tako pripremljenu marihuanu, pakiranu u količine od nekoliko kilograma, preprodavao je 31-godišnjaku, koji ju je potom preprodavao dalje.

Protiv obojice osumnjičenih podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, dok je protiv 32-godišnjaka podnijeta i kaznena prijava zbog kaznenog djela omogućavanja trošenja droge. Obojica su predana pritvorskom nadzorniku.



Pisane vijesti