Nastupni posjeti stranih predstavnika policija kod glavnog ravnatelja policije

U Ravnateljstvu policije je u četvrtak, 22. rujna održan sastanak između predstavnika Savezne policije SR Njemačke i predstavnika Ravnateljstva policije. 

Foto: MUP

U Ravnateljstvu policije je u četvrtak, 22. rujna održan sastanak između predstavnika Savezne policije SR Njemačke i predstavnika Ravnateljstva policije.

Glavni ravnatelj policije Zvonimir Vnučec uz najbliže suradnike u posjet  je primio  načelnika Službe za upravljanje stranim zadaćama Savezne policije Heinricha Ketelaera, suradnika u Službi za upravljanje stranim zadaćama Benjamina Blecha,  časnika za vezu Savezne policije Marca Weisera i  asistenticu časnika za vezu Kristinu Pavlek.

Na sastanku su predstavljene sve aktivnosti časnika za vezu Savezne policije SR Njemačke Marca Weisera te je istaknut njegov angažman tijekom prošlogodišnje migracijske krize, sudjelovanje u realizaciji donacija hrvatskoj policiji i njegov angažman u projektu Sigurna turistička sezona.

Istog dana glavni ravnatelj policije je primio u nastupni posjet regionalnog atašea za unutarnje poslove za Zapadni Balkan Francuske Republike Stéphanea Tijardovica.

Regionalni ataše Stéphane Tijardovic je uručio glavnom ravnatelju policije Zvonimiru Vnučecu prijedlog Plana bilateralne policijske suradnje za 2017. godinu, a sastanak je bio i prilika za razmjenu mišljenja o aktualnim pitanjima u pogledu sigurnosnog aspekta u obje zemlje.

U petak 23. rujna, glavni ravnatelj policije Zvonimir Vnučec je primio u posjet i francuskog žandarmerijskog satnika Pierrea-Michela Arcadea i voditelja službe za odnose s javnošću Bonu Rajića koji su sudionici međunarodne razmjene putem Agencije Europske unije za osposobljavanje u području izvršavanja zakonodavstva (CEPOL).



Pisane vijesti