Obilježen Dan policije

Foto: PU karlovačka

Polaganjem vijenaca pred centralnim križem na gradskom groblju Jamadol u Karlovcu, koncelebriranom Svetom misom u crkvi Svetog Josipa i svečanom akademijom u prostorijama Policijske uprave karlovačke, danas 28. rujna obilježen je Dan policije.

Uz brojne uzvanike, članove obitelji poginulih i nestalih policijskih službenika Policijske uprave karlovačke, izaslanstva HKOV-a, Županije karlovačke, djelatnike policije obilježavanju je prisustvovao i glavni ravnatelj policije Zvonimir Vnučec.

U svom govoru na svečanoj akademiji načelnik Policijske uprave karlovačke Tomislav Kotić je istaknuo: „Današnje društvo je suočeno s raznim problemima koji se mogu rješavati jedino zajedničkim naporima. Vizija MUP-a, a time i Policijske uprave karlovačke je težnja k održavanju takovih uvjeta u društvu gdje će se svi građani osjećati slobodni, sigurni, zaštićeni i zbrinuti od svih oblika nasilja, a trend negativnih pojava, događaja i posljedica kretao bi se prema nultoj točki ugrožavanja. Naša misija su zaštita i spašavanje života, osobnog integriteta i imovine, sa svrhom da stanje javnog reda i sigurnost bude na najvećoj mogućoj razini. U izvršavanju ovih zadaća teži se podizanju profesionalizma i zaštiti temeljnih ljudskih prava i sloboda. Naši ciljevi su stoga: poboljšati sprječavanje kažnjivih ponašanja, poboljšati suzbijanje kriminaliteta, povećati sigurnost na cestama, jačati sigurnost na državnoj granici, poboljšati usluge građanima u upravnim stvarima te unaprijediti odnose sa domaćim i međunarodnim okruženjem.“

Prisutnima se obratio i župan Karlovačke županije koji je čestitao Dan hrvatske policije.

Ujedno, načelnik Kotić uručio je zahvalnice državnim službenicima i policijskim službenicima, njih 26-ero, koji su pohvaljeni za izuzetno zalaganje i postignute rezultate u izvršavanju službenih zadaća te zahvalnice građaninu koji je policiji pomogao pri razrješenju kaznenog djela razbojništva i klapi Carolo koja je svojim izvedbama uveličala svečanu akademiju.

Obzirom da su u povodu Dana policije održana i sportska natjecanja u malom nogometu i streljaštvu, svečanost je bila i prigoda da se policijskim službenicima koji su sudjelovali u tim sportskim natjecanjima dodijele priznanja i pehari. 

Također, iznimno u više osobno policijsko zvanje promaknut je jedan policijski službenik, a četvero policijskih službenika pohvaljeno je od strane glavnog ravnatelja policije za angažman u operativnoj akciji HELIOS koja je ove godine provedena na području otoka Paga.