Zaplijenjeno više od 5 kilograma marihuane

Zaplijenjeno 5.315,00 grama marihuane, 41 stabljika konoplje i 6,8 ml tinkture konoplje te sredstva za proizvodnju i pakiranje droge.

Foto: PU zagrebačka

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga, Sektora kriminalističke policije PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni od prosinca 2014.  do listopada 2016. u dvjema obiteljskim kućama na području Maksimira neovlašteno uzgajao stabljike konoplje, koje je po sazrijevanju sušio, usitnjavao i destilirao te tako pripremljenu marihuanu i ulje konoplje pakirao i prodavao.

Tijekom kriminalističkog istraživanja ukupno je zaplijenjeno 5.315,00 grama marihuane, 41 stabljika konoplje i 6,8 ml tinkture konoplje. Zaplijenjena su i sredstva za proizvodnju i pakiranje droge i to: četiri improvizirana laboratorija za uzgoj droge s instaliranim sustavima za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka, dva aparata za vakumiranje droge, dvije digitalne vage s tragovima marihuane, 515 komada aluminijskih paketića za pakiranje. Policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu su dostavili nadležnom državnom odvjetništvu.   



Pisane vijesti