Održano predavanje „S osmijehom na posao“

Znanje o sebi je nužno, ako ne vidimo kakvi smo zaista ne možemo se niti početi mijenjati.

Foto: PU međimurska

Uprava za pravne i ljudske potencijale MUP-a, Odjel za psihološku i zdravstvenu zaštitu na radu, za sve policijske uprave u 2016. godini odabrao je temu međuljudski odnosi, kojom se želi poboljšati kvaliteta profesionalnog i osobnog funkcioniranja zaposlenika

Proteklog petka, 21. listopada ove godine, za zaposlenike Policijske uprave međimurske koordinatorica voditelja psihološke prve pomoći Jasna Remenar održala je predavanje iz područja međuljudskih odnosa u radnom okruženju.

Uz prezentaciju na temu „S osmijehom na posao“, sudionici predavanja upoznali su se sa četiri osnovna stila ponašanja (komunikacije). Za istaći je da je najbolji način pozitivne komunikacije, asertivan, a zasniva se na poštovanju sebe - uz poštivanje drugih. Kako se veći dio dana provodi na poslu, najvažnije je izgraditi dobre odnose sa suradnicima, a koji se temelje na razumijevanju i međusobnom prihvaćanju. Do nerazumijevanja dolazi kada loše komuniciramo, predrasudama, vrijeđanjem, okrivljavanjem, manipulacijama te se suradnja prekida.

Što možemo učiniti?

„Početi od sebe. Pozitivno komunicirati, poštivati sebe i druge, preuzeti odgovornost za svoje riječi i postupke i biti asertivan u komunikaciji. Znanje o sebi je nužno, ako ne vidimo kakvi smo zaista, ne možemo se niti početi mijenjati.“ – istaknula je voditeljica Jasna Remenar.   



Pisane vijesti