Na MCGP Bajakovo pronađeno 47 kg heroina i 15 kg marihuane

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Na konferenciji za  medije održanoj danas, 31. listopada, u PU vukovarsko-srijemskoj, predstavljen je rezultat rada policijskih službenika i djelatnika carine tijekom proteklog vikenda.

Na MCGP Bajakovo zajedničkim postupanjem policijskih službenika i djelatnika carine u subotu, 29. listopada, pronađeno je oko 47 kilograma heroina i oko 15 kilograma marihuane. Također, predstavljeni su i rezultati nekoliko pretraga domova i drugih prostorija na širem vinkovačkom području, u kojima je oduzeto oko 490 kg duhana.

Na konferenciji su govorili voditelj Službe kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske Mario Karamatić, načelnik PGP Bajakovo Luka Domaćinović, pročelnik Područnog carinskog ureda Osijek Davor Petović te predstojnik Graničnog carinskog ureda Bajakovo Anđelko Bare.

Na ulazu u Republiku Hrvatsku, na MCGP Bajakovo, u subotu, 29. listopada, oko 11 sati kontroliran je osobni automobil marke „Kia Carnival“, bugarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 55-godišnji državljanin Bugarske. U vozilu su se nalazile još tri osobe, također državljani Bugarske. Pregledom, a potom i pretragom vozila, pronađeno je ukupno 47,7 kg heroina, upakiranih u 90 pvc paketa. Protiv vozača i 38-godišnjeg putnika u vozilu podnesene su kaznene prijave za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama te su uhićeni i predani pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

Također u subotu, oko 17 sati na MCGP Bajakovo, na ulazu u Republiku Hrvatsku, graničnoj kontroli pristupio je osobni automobil marke „Daimler Chrysler“, srpskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 27-godišnji državljanin Srbije. U pretrazi vozila pronađeno je 29 pvc paketa odnosno 15,7 kg marihuane. Vozač je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske, uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Policijski službenici Policijske postaje Vinkovci s ispostavom Markušica su provedenim izvidima i prikupljenim obavijestima došli do saznanja da se više osoba na području općine Andrijaševci bave protuzakonitom  prodajom duhana, zbog čega je od Županijskog suda u Vukovaru pribavljen nalog za pretragu doma i drugih prostorija i prijevoznih sredstava.

U petak, 28. listopada, policijski službenici su na sedam lokacija obavili pretragu, te su u domu 46-godišnjaka u Andrijaševcima pronašli oko 95 kilograma sitno rezanog duhana. Također u Andrijaševcima, u domu 54-godišnjaka, pronađeno je 314 kg duhana u listu i 80 kg sitno rezanog duhana, kao i stroj za rezanje duhana. Pretragom doma i prostorija koje koristi 35-godišnjak iz Rokovaca pronađeno je, pak,oko 6 kg sitno rezanog duhana. 46-godišnjak i 54-godišnjak su uz kaznenu prijavu za nedozvoljenu trgovinu predani pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

Pretragama je ukupno pronađeno 495 kg duhana od toga 181 kg sitno rezanog duhana i 314 kg duhana u listu, kao i  stroj za rezanje duhana.     



Pisane vijesti