Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj

Riječ je o 47-godišnjaku i 33-godišnjaku koji se sumnjiče da su 2. studenoga omogućili devetorici državljana Kosova i državljaninu Republike Srbije nedozvoljeno kretati se u Republici Hrvatskoj s namjerom nezakonitog izlaska iz Republike Hrvatske.

Foto: Ilustracija 

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz domene organiziranog kriminaliteta.

Riječ je o 47-godišnjaku i 33-godišnjaku koji se sumnjiče da su 2. studenoga omogućili devetorici državljana Kosova i državljaninu Republike Srbije nedozvoljeno kretati se u Republici Hrvatskoj s namjerom nezakonitog izlaska iz Republike Hrvatske. Navedene strane državljane, policijski službenici Postaje granične policije Rupa spriječili su u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice istoga dana na šumskom predjelu Pasjak u blizini državne granice.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja dvojica hrvatskih državljana predana su pritvorskom nadzorniku te se prijavljuju mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj.



Pisane vijesti