MUP u suradnji s tvrtkom Ericsson Nikola Tesla ugovorio projekt vrijedan 48 milijuna kuna

Ericsson Nikola Tesla isporučuje sustav za nadzor državne granice RH

Ericsson Nikola Tesla isporučuje sustav za nadzor državne granice RH

Ericsson Nikola Tesla, kao nositelj konzorcija u kojem su još Tehnomobil Securitas i Dat-Con,  ugovorio je s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske isporuku sustava za nadzor državne granice. Vrijednost ugovorenih poslova iznosi gotovo 48 milijuna kuna (bez PDV-a). Izvedba počinje odmah, a završetak realizacije je planiran za siječanj 2017. godine.

Vlaho Orepić, ministar unutarnjih poslova RH ovom je prigodom izjavio: „Ugovorili smo izgradnju sustava nadzora „zelene“ granice na području Vukovarsko-srijemske županije te Splitsko-dalmatinske županije. Sustav nadzora osiguravat će pregled stanja granične crte i bliskog područja s obje stranice granice u svim vremenskim uvjetima što će se postići kombinacijom više povezanih sustava detekcije. Našoj zemlji će ugovorena rješenja osigurati ispunjavanje dijela preduvjeta za ulazak u države schengenskog prostora koji će u budućnosti našim građanima omogućiti nesmetano i lakše kretanje, bez graničnih kontrola unutar zemalja EU koje su već članice Schengena. Također, valja istaknuti da se ugovoreni poslovi financiraju korištenjem Schengen Facility Fonda u 100% iznosu te nisu na teret građana RH. Realizacija ovog projekta značajno doprinosi povećanju uspješnosti nadzora i zaštite granica RH od strane hrvatske policije, a s tim nas i dodatno distancira od razmišljanja o potrebi da se granica štiti fizičkim preprekama i potencijalima izvan MUP a RH.

Mr.sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle istaknula je: „Ovaj ugovor o cjelovitoj realizaciji rješenja vezan uz nadzor državne granice RH za Ericsson Nikolu Teslu predstavlja strateški važan projekt. Drago nam je da nastavljamo odličnu suradnju s MUP-om RH. Naši stručni timovi u suradnji s partnerima su visoko motivirani te odmah počinju s realizacijom projekta koji ćemo implementirati kvalitetno i na vrijeme. Ovo predstavlja potvrdu naših kompetencija i stručnosti u području od strateške važnosti za Republiku Hrvatsku te istovremeno doprinosi dobrobiti naših građana.“



Pisane vijesti