Nesreća na radu

 

Jučer,  26. listopada u 13.09 sati, Policijska uprava međimurska zaprimila je obavijest da je na Odjel hitne medicinske pomoći dovezena muška osoba na koju je nesretnim slučajem u poduzeću u Donjem Kraljevcu pala ploča.

Provedenim policijskim istraživanjima utvrđeno je da se u Donjem Kraljevcu, u Kolodvorskoj ulici u poduzeću 26. listopada oko 11.50 u pogonu za proizvodnju kotlova, prilikom okretanja metalne ploče pomoću krana te pri samom spuštanju ploče na bazu, ploča otkvačila s hvataljke za vertikalno nošenje limova i pala na pod. Ploča je pri tome rubnim dijelom zahvatila po ramenu 34-godišnjaka koji ju je pridržavao kako se ne bi okretala. Radnik je od siline udarca odbačen u stranu, udarivši tijelom o ploču koja se nalazila na stalku za daljnju obradu te pao na tlo. Međutim, ploča mu je pri padu prignječila nogu.

U Županijskoj bolnici Čakovec oštećenom su okvalificirane teške tjelesne ozljede pa je zadržan na liječenju. Na mjesto događaja izišao je inspektor za zaštitu na radu, a o događaju slijedi posebno izvješće ODO-u u Čakovcu.

 


Stranica