"Poštujte naše znakove" u Grubišnom Polju

Svoja nova znanja i iskustva učenici su po završetku radionica podijelili s policijskim službenicima kroz svoje likovne radove.

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Danas, 24. studenog u Grubišnom Polju, u organizaciji Službe za sigurnost cestovnog prometa, Službe prevencije Ravnateljstva policije i Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, održana je preventivna akcija „Poštujte naše znakove“, u kojem je, osim policijskih službenika, sudjelovao cijeli niz partnera čiji je rad na temu sigurnosti djece u prometu prepoznat kroz Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa.

Ove preventivne aktivnosti usmjerene su na učenike nižih razreda osnovne škole „Ivana Nepomuka Jemeršića“ iz Grubišnog Polja, a proveli su ih policijski službenici Ravnateljstva policije, Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, Policijske uprave međimurske, Nova Generacija Udruga u kulturi iz Zagreba s edukativno-glazbeno scenskom izvedbom „Đak veseljak i prometni znak“, Jumicar – Program prometne kulture i Crvenog križa Grubišno Polje. Tom prilikom kroz 8 interaktivnih radionica prošlo je 164 učenika 1., 2., 3. i 4. razreda osnovne škole.  

Svjesni činjenice da prometni odgoj i obrazovanje djece u poznavanju prometnih propisa ima veliku ulogu u povećanju sigurnosti cestovnog prometa, kao i podizanju prometne kulture općenito, u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog programa Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske u suradnji s partnerima već niz godina poduzima razne preventivno-represivne mjere s ciljem zaštite djece u prometu te provodi brojne aktivnosti.

U sklopu navedene akcije, policijski službenici zajedno s drugim nadležnim institucijama, organizacijama civilnog društva, umjetnicima i lokalnom zajednicom educirali su i informirali učenike, odnosno najmlađe sudionike u prometu na interaktivan način. Kroz navedeni program senzibilizira se šira javnost na opasnosti kojima su izloženi najmlađi sudionici u prometu.

Svoja nova znanja i iskustva učenici su po završetku radionica podijelili s policijskim službenicima kroz svoje likovne radove.



Pisane vijesti