Učinimo ulice Europe sigurnijima uoči blagdana

Od 1. prosinca 2016., 23 zemlje, Europol i Europska mreža timova za aktivno traženje bjegunaca (ENFAST) ujedinit će snage kako bi uhitili najtraženije kriminalce u Europi.

 FOTO: Europol

Na Europskoj tjeralici najtraženijih bjegunaca (www.eumostwanted.eu) nalazi se 60 kriminalaca. Ubojice, otmičari, teroristi, krijumčari droga….svi su osuđeni za izuzetno teška kaznena djela ili osumnjičeni za takva djela.

Od završetka popisa krajem siječnja 2016. godine, uhićena su 24 kriminalca s Europske tjeralice najtraženijih bjegunaca. Još se mnogi i dalje skrivaju po cijeloj Europi, a europske agencije za provođenje zakona blisko surađuju na njihovu uhićenju. Međutim, pomoć građana, odnosno javnosti u prošlosti se pokazala odlučujućom. Devet od dosadašnja 24 uhićenja neposredno su povezana s interesom medija za najtraženije europske bjegunce te s dojavama iz javnosti. 

Od 1. prosinca 2016., 23 zemlje, Europol i Europska mreža timova za aktivno traženje bjegunaca (ENFAST) ujedinit će snage kako bi uhitili najtraženije kriminalce u Europi. Zaključno s 23. prosincem svaki dan objavljivat će se jedan bjegunac kojeg traže države članice.

Najtraženije bjegunce pratite na poveznici https://eumostwanted.eu/Dec2016i na twitteru #EU #MostWanted.



Pisane vijesti