Veleposlanik Crne Gore u nastupnom posjetu ministru Karamarku

Crnogorski veleposlanik zahvalio je na pomoći koju je Republika Hrvatska pružila Crnoj Gori u procesu osamostaljivanja te istaknuo kako je i suradnja dvaju ministarstava unutarnjih poslova na zavidnoj razini.

Foto: MUP
U nastupnom posjetu ministru unutarnjih poslova RH Tomislavu Karamarku boravio je danas, 28. listopada, NJ. E. Goran Rakočević, veleposlanik Crne Gore u Republici Hrvatskoj.

Crnogorski veleposlanik zahvalio je na pomoći koju je Republika Hrvatska pružila Crnoj Gori u procesu osamostaljivanja te istaknuo kako je i suradnja dvaju ministarstava unutarnjih poslova na zavidnoj razini. Također je naglasio kako je dokaz dobroj međudržavnoj suradnji nedavni početak zajedničkog projekta izgradnje crnogorskih autocesta, čije poslove obavljaju hrvatske renomirane tvrtke. Rakočević je kazao kako prostora za suradnju Republike Hrvatske i Crne Gore ima puno, osobito u zajedničkom rješavanju društvenih fenomena koji se pojavljuju u regiji, kao što su organizirani kriminal, korupcija i slični fenomeni. Kazavši kako je Crna Gora u ne tako dalekoj povijesti bila žrtva velikosrpske politike, Rakočević je policijsku suradnju istaknuo kao primjer sveopće profesionalizacije državnih institucija koje se hrabro, zajedničkim naporima odupiru svim vidovima kriminala, postižući izvanredne rezultate.

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko rekao je kako je suradnja s crnogorskom policijom izvanredna, a govoreći o navedenoj profesionalizaciji policije naveo je izvanredne rezultate koje hrvatska policija bilježi u borbi protiv korupcije i kriminala na visokoj razini.

- Naši budući koraci bit će jasna poruka mnogima koji su se nalazili ili se nalaze u klupku kriminala i korupcije da to više nikad ne čine jer nitko neće biti zaštićen, bez obzira na političke pritiske. Hrvatska se nalazi u jednosmjernoj ulici iz koje nema povratka, na putu u Europsku uniju - kazao je Karamarko.



Stranica