Glavni ravnatelj policije sastao se sa stranim policijskim časnicima

Bio je to susret na kojem se glavni ravnatelj policije Marko Srdarević predstavio i ukratko iznio svoju ideju i viziju međunarodne policijske suradnje. Također, bila je to prilika na kojoj je izražena važnost međunarodne policijske suradnje za hrvatsku policiju, kako na strateškoj, tako i na operativnoj razini.

Foto: MUP

U Ravnateljstvu policije je danas, 15. prosinca 2016. održan sastanak glavnog ravnatelja policije sa stranim policijskim časnicima za vezu i policijskim atašeima. Bio je to susret na kojem se glavni ravnatelj policije Marko Srdarević predstavio i ukratko iznio svoju ideju i viziju međunarodne policijske suradnje. Također, bila je to prilika na kojoj je izražena važnost međunarodne policijske suradnje za hrvatsku policiju, kako na strateškoj, tako i na operativnoj razini.

Dosadašnjim aktivnostima na području bilateralne i multilateralne suradnje glavni ravnatelj policije je zadovoljan, ali je naglasio da moramo jasno definirati stajališta i smjer razvoja policijske suradnje. Stoga, na strateškoj razini želi hrvatsku policiju pozicionirati kao još snažnijeg partnera u provođenju projekata, a na operativnoj razini naglasio je spremnost na otvorenu suradnju i provođenje zajedničkih kriminalističkih istraživanja i operativnih akcija.

Policijskim časnicima za vezu glavni ravnatelj policije je zahvalio na svemu što su osobno učinili da suradnja hrvatske policije i njihovih policijskih organizacija bude na iznimnoj razini te naglasio da u njima i u buduće vidi partnere za ostvarivanje zajedničkih ciljeva u razvoju policijske suradnje.



Pisane vijesti