Na redovnoj konferenciji za medije prezentirana dovršena kriminalistička istraživanja vezana za drogu

 

Foto: PU požeško-slavonska

Danas je u prostorijama PU požeško-slavonske održana redovna mjesečna konferencija za medije na kojoj su prezentirani sigurnosni pokazatelji za studeni.

Također su medijima prezentirana dovršena kriminalistička istraživanja vezana za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. Naime, u utorak 13. prosinca 2016. godine,  na području Velike temeljem naloga suda pretražena je obiteljska kuća u kojoj prebiva 32-godišnjak i tom prilikom je kod njega pronađeno preko 145 grama marihuane, gljiva psilocibin koja sadrži psihoaktivne sastojke te precizna digitalna vaga i novac za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 32-godišnjak unazad nekoliko mjeseci u više navrata prodavao marihuanu 22-godišnjaku s područja Velike. Protiv 22-godišnjak slijedi prekršajna prijava, a 32-godišnjaka se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“

Istoga dana temeljem naloga Prekršajnog suda u Bjelovaru na lipičkom području pretražene su prostorije koje koristi 50-godišnjakinja i tom prilikom je pronađeno preko 170 grama marihuane, sjemenke, pribor za korištenje i  2 biljke koje po svom izgledu i karakteristikama odgovaraju opisu biljke „kaktus pejotl“ u kojoj se kao djelatni sastojak nalazi droga „meskalin“. Protiv 50-godišnjakinje slijedi kaznena prijava poradi kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.



Pisane vijesti