Božićna čestitka ministra unutarnjih poslova

Poštovane policajke i policajci, djelatnice i djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova, u godini iza nas svojom profesionalnošću, požrtvovnošću i predanošću pridonijeli ste uspješnom radu Ministarstva unutarnjih poslova na što trebamo biti ponosni.

 

 

Poštovane policajke i policajci, djelatnice i djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova,

u godini iza nas svojom profesionalnošću, požrtvovnošću i predanošću pridonijeli ste uspješnom radu Ministarstva unutarnjih poslova na što trebamo biti ponosni.

Pred nama je godina u kojoj će kao i uvijek temeljna zadaća biti povećanje sigurnosti naših građana. Predstoji nam suočavanje s novim izazovima, kao i s onima s kojima smo se već susretali. Učimo stoga iz prošlosti, unaprjeđujmo se, težimo profesionalnosti na dobrobit Hrvatske.

Zajedničkim snagama moramo unaprjeđivati komunikaciju, prevenciju i efikasnost, što možemo postići otvorenošću, konstantnim dijalogom i funkcionalnom reorganizacijom.

Ministarstvo unutarnjih poslova mora biti proaktivni dio zajednice. Jedan od naših prioriteta je i jačanje povjerenja u policiju stalnom brigom o ugledu. Građani moraju policiju doživjeti kao partnera i pomagača u nevolji kojem se uvijek mogu obratiti za pomoć, što je i smisao slogana „Sigurnost i povjerenje“.

Ciljevi su nam i povećanje standarda policijskih službenika unutar raspoloživih sredstava, kao i jačanje suradnje sa znanstvenim institucijama i akademskom zajednicom.

U mnogim izazovima pokazali smo kako je Hrvatska izrazito humana, prijateljska i nadasve sigurna država. Štitimo i čuvajmo dragocjen osjećaj sigurnosti naših građanki i građana, ali i svih onih koji posjete našu zemlju.

Policijskim službenicima koji će u dane blagdana biti u službi i brinuti za sigurnost naših građana te onima koji su na zadaćama izvan Hrvatske želim mirne blagdane.

Vama i vašim obiteljima od srca želim sve najbolje povodom predstojećih blagdana te u nadolazećoj 2017. godini!

 

Vaš ministar, Vlaho Orepić

 



Pisane vijesti