Glavni ravnatelj policije posjetio Policijsku upravu međimursku

Foto:  PU međimurska

U prvi radni posjet najsjevernijoj policijskoj upravi, danas (5. siječnja) u prijepodnevnim satima stigao je glavni ravnatelj policije, Marko Srdarević.

U sjedištu Policijske uprave međimurske susreo s najužim članovima kolegija rukovoditelja Policijske uprave i načelnicima svih policijskih postaja. U uvodnom dijelu glavni ravnatelj istaknuo je glavne prioritete i smjernice u budućem radu policije. Ponajprije, od izuzetnog je značaja ojačati nukleus policijskog rada, a to je policijska postaja. Predstojeći preustroj, upravo predviđa da se osnaži baza, osnovna organizacijska struktura policije. Ujedno, ustroj policije svakako bi trebao pratiti lokalnu problematiku, odnosno adekvatno reagirati na specifičnu sigurnosnu situaciju u nekoj sredini. Glavni ravnatelj posebno je apostrofirao kako najveći teret obavljanja policijskih poslova otpada na manji broj najkvalitetnijih službenika te je potrebno potaknuti i druge djelatnike na dodatni angažman i zalaganje. Kako bi se kontinuirano i adekvatno nagradio trud te zalaganje najučinkovitijih službenika izrađuje se Pravilnik o nagrađivanju policijskih službenika, a njegova primjena krenula bi krajem ovog mjeseca. Time će se  poticajno djelovati i na druge službenika jer se dodatno zalaganje i učinkovitost moraju prepoznati te nagraditi. Ujedno, vrlo važan segment u radu policije zauzima disciplina i profesionalnost, dok je osjećaj sigurnosti i zadovoljstvo građana značajno mjerilo vrednovanja rada policije.

U narednom razdoblju jedan od glavnih strateških ciljeva policije bit će suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta na svim razinama. Na kraju svog izlaganja glavni ravnatelj policije govorio je o planiranim projektima u narednom razdoblju. Njihovom realizacijom podići će se kvaliteta rada i tehnička opremljenost policije.

Rukovoditelji Policije uprave međimurske upoznali su ravnatelja s trenutnom sigurnosnom situacijom u Međimurskoj županiji te iznijeli konkretne prijedloge kako bi se uspješno riješili postojeći problemi. Na području Policijske uprave međimurske nalazi se veliki broj graničnih prijelaza, što uz sve izraženiju migrantsku krizu, zahtjeva konstantu nazočnost policije na državnoj granici. Ujedno, veliki angažman temeljne i kriminalističke policije otpada na problematiku kaznenih djela protiv imovine (krađe i teške krađe). Istaknuta su i značajna postignuća na prevenciji svih oblika kažnjivih ponašanja, a koja su rezultat provođenje niza lokalno osmišljenih te realiziranih preventivnih projekata i aktivnosti. 

Na kraju posjeta glavni ravnatelj održao je sastanak s najučinkovitijim i najistaknutijim policijskim službenicima Policijske uprave međimurske. Iznimne radne rezultate ostvarili su Marija Nemec iz Policijske postaje Štrigova, Kristijan Zelić i Mario Fundak iz Policijske postaje Čakovec, Mihael Žvorc, Vladimir Pintar i Ivica Goričanec iz Policijske postaje Prelog, Marko Nikolić iz Policijske postaje Mursko Središće, Mario Poljaković iz Postaje prometne policije Čakovec, Bruno Hozmec iz Interventne jedinice policije, Josip Jalšovec i Mario Bukovec iz Službe kriminalističke policije, dok je uspješan tim prevencije predstavljala Marina Matulic-Horvat iz Ureda načelnika Policijske uprave.

Glavni ravnatelj pohvalio je njihove radne rezultate i dodatne napore koje su uložili kako bi kvalitetno i učinkovito obavili svakodnevne policijske poslove.

Cijenim i poštujem sve što radite. Hvala vam  na tome. Takav rad mora se adekvatno nagraditi, što je i osnovni cilj donošenja Pravilnika o nagrađivanju policijskih službenika- istaknuo je glavni ravnatelj u završnom obraćanju. 

Tijekom posjeta, kako bi odao počast poginulim i nestalim pripadnicima Policijske uprave međimurske, glavni ravnatelj policije kod Spomen ploče zapalio je svijeću.