Dragovoljno predao ručnu bombu

FOTO: Ilustracija 

Građanin s područja Rijeke policiji je jučer dragovoljno predao ručnu bombu M52, koju su radi uništenja od njega preuzeli stručno osposobljeni policijski službenici Protueksplozijskog odjela Policijske uprave primorsko-goranske.

Policija protiv ovog građanina neće pokretati niti prekršajni niti kazneni postupak budući je dragovoljna predaja oružja, streljiva, minsko-eksplozivnih sredstava i drugih predmeta koje građani neovlašteno posjeduju omogućena u sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“.

I ovom prilikom pozivamo sve građane koji još uvijek posjeduju navedene predmete, a koji mogu izazvati neželjene posljedice za njih i druge osobe, da ih dragovoljno predaju policiji. Pozivom na 192 ili najbližoj policijskoj postaji po navedene predmete doći će policijski službenici u civilnoj odjeći i sa službenim vozilom bez policijskih oznaka te ih od građana preuzeti na siguran način. Stoga posebno apeliramo na građane da ove predmete ne donose sami u policiju niti ih ostavljaju na mjestima dostupnim drugim osobama kako ne bi došlo do njihova aktiviranja, a time i do neželjenih posljedica.

Sve potrebne informacije o ovoj akciji građani mogu dobiti i na besplatan broj telefona 0800 8892.  



Pisane vijesti