Dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava

 FOTO:Ilustracija

U proteklih nekoliko dana dvoje građana s područja Crikvenice i Rijeke policiji su  dragovoljno predali minsko-eksplozivna sredstva. Riječ je o dvije ručne bombe M 75 i M 91 . Zahvaljujemo savjesnim građanima na predaji  ovih sredstava i ujedno pozivamo sve ostale građane da se pridruže akciji "Manje oružja- manje tragedija" u okviru koje je moguće bez ikakvih sankcija predati oružje i druga eksplozivna sredstva.

Posebno molimo građane da spomenuta sredstva ne odlažu na javnim prostorima u prirodi ili na odlagalištima otpada kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenih posljedica. Svoju namjeru za dragovoljnom predajom oružja ili eksplozivnih sredstava mogu dojaviti policiji na broj 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese doći će policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka, koji će takva sredstva preuzeti te tako osigurati anonimnost građana i sigurno preuzimanje.

Detaljne informacije o provedbi Akcije „Manje oružja-manje tragedija“ te dragovoljnoj predaji mogu se dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 8892.



Pisane vijesti