Glavni ravnatelj policije posjetio Policijsku upravu karlovačku

Foto: PU karlovačka

Glavni ravnatelj policije Marko Srdarević posjetio je u četvrtak, 8. veljače Policijsku upravu karlovačku, gdje je održao radne sastanke s rukovoditeljima i najistaknutijim policijskim službenicima. Po dolasku u policijsku upravu, glavni ravnatelj policije odao je počast poginulim policijskim službenicima u Domovinskom ratu i zapalio svijeću ispred spomen obilježja u sjedištu policijske uprave. 

Na radnom sastanku s rukovoditeljima policijske uprave, predvođenim načelnikom Tomislavom Kotićem, glavni ravnatelj policije upoznao je prisutne s prioritetima, novim projektima i smjernicama u daljnjem radu, a rukovoditelji su istaknuli probleme s kojima se susreću kao i svoje prijedloge kojima bi u budućnosti mogli poboljšati rad.

U svom izlaganju glavni ravnatelj policije naglasio je kako je od izuzetnog značaja ojačati policijske postaje, a upravo to predstojeći preustroj i predviđa. Ujedno, ustroj policije svakako bi trebao pratiti lokalnu problematiku, odnosno adekvatno reagirati na specifičnu sigurnosnu situaciju u pojedinoj sredini. Kako bi se kontinuirano i adekvatno nagradio trud te zalaganje najučinkovitijih službenika, izrađuje se Pravilnik o nagrađivanju policijskih službenika, a time će se poticajno djelovati i na druge službenike jer se dodatno zalaganje i učinkovitost moraju prepoznati i nagraditi. Ujedno, vrlo važan segment u radu policije zauzima disciplina i profesionalnost, dok je osjećaj sigurnosti i zadovoljstvo građana značajno mjerilo vrednovanja rada policije.

U narednom razdoblju jedan od glavnih operativnih ciljeva policije bit će suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta na svim razinama, a namjera je podići kvalitetu rada i tehničku opremljenost policije.

Nakon sastanka s rukovoditeljima, glavni ravnatelj policije susreo se s policijskim službenicima Policijske uprave karlovačke koji su se istaknuli savjesnim, profesionalnim i odgovornim postupanjem u službi te zapaženim rezultatima rada. Tom sastanku prisustvovali su Neven Bekić i Torsten Thomas iz Policijske postaje Karlovac, Ivica Skukan iz Postaje prometne policije Karlovac, Mario Rendulić iz Policijske postaje Slunj, Franjo Bogović iz Postaje granične policije Maljevac, Goran Vukelja iz Policijske postaje Ogulin, Mario Radočaj iz Policijske postaje Duga Resa, Romeo Senfner iz Policijske postaje Vojnić, Ljiljana Kurtalj iz Službe kriminalističke policije, Mirela Tomašić iz Službe za granicu, Marijana Golub iz Službe policije i Zdravko Cindrić iz Interventne jedinice policije.

Glavni ravnatelj policije pohvalio je njihove rezultate rada te naglasio kako smatra da se takav rad mora adekvatno nagraditi.