Građani pronašli minobacačke granate

FOTO: Ilustracija 

Proteklih dana građani su u šumama na područja Rijeke i Jelenja pronašli minobacačke granate te o navedenom obavijestili policiju. Izlaskom na mjesta događaja policijski službenici Protueksplozijskog odjela Policijske uprave primorsko-goranske utvrdili su kako je riječ o minobacačkoj granati od 120 mm te o minobacačkoj granati od 82 mm, zaostaloj iz 2. svjetskog rata. Pronađene minobacačke granate su izuzete te će biti uništene.

Zahvaljujemo građanima na njihovim dojavama te pozivamo i ostale da svaki pronalazak oružja, eksplozivnih sredstava, streljiva i svih drugih potencijalno opasnih predmeta odmah prijave policiji. Podsjećamo, pronađene predmete ne smije se dirati niti pomicati, niti ih građani smiju sami donositi u policiju. Dovoljno je nazvati najbližu policijsku postaju ili na telefon 192 nakon čega će na mjesto događaja izići stručno osposobljeni policijski službenici koji će ova sredstva na siguran način izuzeti radi uništenja.

Kako bi izbjegli neželjene posljedice, ovom prilikom upućujemo i sve one koji još uvijek nedozvoljeno posjeduju spomenute predmete da ih ne ostavljaju u šumama, kontejnerima ili na mjestima dostupnim drugim građanima. Sve predmete moguće je bez ikakvih sankcija predati policiji u sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“. Po predmete koje građani žele dragovoljno predati doći će i na siguran ih način preuzeti policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka.

Sve potrebne informacije građani mogu dobiti i pozivom na besplatni broj telefona 0800 8892.



Pisane vijesti