Veleposlanica RH u posjetu hrvatskim policajcima u Makedoniji

Nj.E. Danijela Barišić istaknula je kako pripadnici kontingenata hrvatske policije u Republici Makedoniji uživaju veliki ugled. Pohvaljivani su na svim sastancima veleposlanika u Makedoniji kao profesionalni, disciplinirani i odgovorni policijski službenici

FOTO: MUP RH

Nj.E. Danijela Barišić, veleposlanica Republike Hrvatske u Republici Makedoniji, boravila je 1. ožujka 2017., sa svojim suradnicima u Kampu za prihvat izbjeglica u Gevgeliji. Ovom radnom posjetu i sastanku s pripadnicima 28. kontingenta hrvatske granične policije prisustvovao je i komandir makedonske granične policije u Gevgeliji Mitko Ilievski sa svojim suradnicima.

Prije radnog sastanka, veleposlanica Barišić obišla je kamp za prihvat izbjeglica zanimajući se za uvjete života migranata. Na radnom sastanku raspravljalo se o stanju i trendovima ilegalnih migracija na graničnoj crti između Makedonije i Grčke, stanju opreme i ljudstva u kontingentima raznih zemalja koje pružaju ispomoć na osiguranju južne granice u Republici Makedoniji.

Komandir Mitko Iliev iskoristio je ovu priliku i zahvaliti pripadnicima svih kontingenata hrvatske policije na nesebičnom zalaganju i postignutim radnim rezultatima prilikom ispomoći  u Makedoniji.

Nj.E. Danijela Barišić istaknula je kako pripadnici kontingenata hrvatske policije u Republici Makedoniji uživaju veliki ugled. Pohvaljivani su na svim sastancima veleposlanika u Makedoniji kao profesionalni, disciplinirani i odgovorni policijski službenici koji dostojno predstavljaju svoju zemlju u ovoj misiji.

Nakon radnog sastanka u kampu za prihvat izbjeglica u Gevgeliji, veleposlanica Barišić obišla je granični prijelaz Bogorodica.

Na završetku ovog radnog posjeta, veleposlanica  Barišić još je jednom izrazila veliko zadovoljstvo radom hrvatske policijskih službenika u Makedoniji.



Pisane vijesti