Teško ozlijeđen vozač osobnog automobila

Foto: PU brodsko-posavska 

Jučer, 23. ožujka, oko 19.10 minuta, na Sjevernoj veznoj cesti u Slavonskom Brodu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško, a jedna lakše ozlijeđena.

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod očevidom su utvrdili, da je do prometne nesreće došlo na način da je 74-godišnji vozač započeo pretjecati osobni automobil ispred sebe s kojim je upravljao 24-godišnjak, iako prometna traka nije bila slobodna na dovoljnoj udaljenosti tako da je pretjecanjem ugrozio sigurnost  33-godišnjeg vozača osobnog automobila iz suprotnog smjera, uslijed čega je došlo do udara prednjeg lijevog dijela osobnog automobila 74-godišnjaka u prednji lijevi dio osobnog automobila 33-godišnjaka. Od jačine udara došlo je do rotiranja navedenih automobila kojom prilikom je osobni automobil 74-godišnjaka stražnjim dijelom udario u prednji lijevi dio osobnog automobila 24-godišnjaka, nakon čega su oba automobila sletjela s kolnika na travnatu površinu, dok je osobni automobil 33-godišnjaka stražnjim desni dijelom udario u zaštitnu odbojnu ogradu, kraj koje se i zaustavio.

U ovoj prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobio je 33 godišnji vozač, kojemu je liječnička pomoć pružena u bolnici u Slavonskom brodu, gdje je zadržan, dok je 74-godišnjak lakše ozlijeđen, a nakon liječničke pomoći, pušten je kući.

Provedenim alkotestiranjem kod 74-godišnjeg vozača je utvrđena koncentracija alkohola  od 0,60 promila, dok kod ostalih nije utvrđena prisutnost alkohola.

Policija protiv 74-godišnjeg vozača podnosi kaznenu prijavu  nadležnom općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo  izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.



Pisane vijesti