Pronevjera

Uhićenik je predan pritvorskom nadzorniku, uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta dovršili su danas, 24. ožujka 2017., kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim policijskim službenikom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo pronevjere.

Naime, tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako je osumnjičeni, u razdoblju od 2011. do 2015. godine, kao policijski službenik koji je obavljao poslove zaduživanja opreme policijskim službenicima, suprotno Naputku o postupku izrade plana nabave, provedbi nabave, kontroli kvalitete i postupku zaprimanja i izdavanja robe sa skladišta te Internoj proceduri o radu svih skladišta, preuzimao odjeću, obuću, opremu i streljivo, u namjeri da protupravno prisvoji tuđu pokretnu stvar koja mu je bila povjerena u službi.

Na ovaj način osumnjičeni je protupravno prisvojio veliku količinu streljiva raznog kalibra i namjene, dijelove odore i opreme koji su bili namijenjeni policijskim službenicima, čime je oštetio Ministarstvo unutarnjih poslova RH u iznosu nešto manjem od 1.400.000,00 kuna.

Uhićenik je predan pritvorskom nadzorniku, uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu.



Pisane vijesti