Dovršena operativna akcija Valent

Hrvatski državljanin okupio je i međusobno povezao petoricu hrvatskih državljana i jednu hrvatsku državljanku sa zajedničkim ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske u suradnji sa Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije, a u koordinaciji sa Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad sedmero hrvatskih državljana zbog sumnje da su počinili kaznena djela „Zločinačko udruženje“, „Počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja“ u svezi s kaznenim djelom „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma“.

Naime, kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno da je hrvatski državljanin (1986.) okupio i međusobno povezao petoricu hrvatskih državljana (1987., 1979., 1973., 1988., 1991.) i jednu hrvatsku državljanku (1983.) sa zajedničkim ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi. Osobe se sumnjiči da su, u vremenskom periodu od listopada 2016. do ožujka 2017., u sastavu grupe, na nezakonit način, krijumčarili strane državljane koji ne ispunjavaju uvjete za zakonit ulazak i boravak u Republiku Hrvatsku. Navedeno su činili izvan područja graničnog prijelaza iz Republike Srbije u Republiku Hrvatsku u neposrednoj blizini mjesta Račinovci. Nakon toga su ih prevozili u unutrašnjost Republike Hrvatske i na taj način stjecali protupravnu imovinsku korist.

Petorica hrvatskih državljana (1986.,1987.,1979.,1973., 1988.,) i hrvatska državljanka predani su pritvorskom nadzorniku, dok je jedan hrvatski državljanin (1991.) nedostupan policiji. Protiv navedenih osoba podnijeta je kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.



Pisane vijesti