Sumnjiči se za više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta

Policijski službenici u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom dovršili su kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je kao odgovorna osoba društva od listopada 2009. godine zaključio više ugovora između društva i offshore kompanije temeljem kojih je davao zajmove, sve u protuvrijednosti od ukupno oko 6.281.000 kuna iako je njegovo društvo poslovalo s gubitkom koje je rezultiralo blokadom i stečajem pri čemu je povrijedio dužnost zaštite imovinskih interesa društva, te omogućio pribavljanje protupravne imovinske koristi za kompaniju, a spomenute pozajmice nisu do danas vraćene. Nadalje se sumnjiči da prilikom podnošenja i potpisivanja godišnje prijave PDV-a za 2011.godinu navedenog društva nije naložio ispravak i povećanje obveze PDV-a društva u godišnjoj prijavi za iznos od oko 2.519.000 kuna, a koji iznos obveze se odnosi na iskorišteni pretporez po računu iz 2008.godine prilikom kupnje jahte koja kasnije nije korištena u poslovne svrhe. Državni proračun je oštećen za oko 2.519.000 kuna, dok se ukupna nastala šteta cijeni na oko 8.801.000 kuna.
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv njega je nadležnom državnom odvjetništvu podneseno posebno izviješće u svezi kaznenih djela Utaja poreza ili carine, Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i Krivotvorenja službene isprave.

 FOTO: ilustracija

Policijski službenici u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom  dovršili su kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje više  kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.                                                                                        

 Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je kao odgovorna osoba društva  od listopada 2009. godine zaključio više ugovora između društva i  offshore kompanije  temeljem kojih je davao zajmove, sve u protuvrijednosti od ukupno oko 6.281.000 kuna iako je  njegovo društvo poslovalo s gubitkom koje je rezultiralo blokadom i stečajem pri čemu je povrijedio dužnost zaštite imovinskih interesa društva, te omogućio pribavljanje protupravne imovinske koristi za kompaniju, a spomenute  pozajmice nisu do danas vraćene. Nadalje se sumnjiči da  prilikom podnošenja i potpisivanja godišnje prijave PDV-a za 2011.godinu navedenog društva nije naložio  ispravak i povećanje  obveze PDV-a društva u godišnjoj prijavi za iznos od  oko 2.519.000 kuna, a koji iznos obveze se odnosi na iskorišteni pretporez po računu  iz 2008.godine  prilikom kupnje jahte  koja kasnije nije korištena u poslovne svrhe. Državni  proračun je oštećen za oko  2.519.000 kuna, dok se  ukupna nastala šteta cijeni na oko  8.801.000 kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv njega je nadležnom državnom odvjetništvu  podneseno posebno izviješće u svezi kaznenih djela  Utaja poreza ili carine, Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i   Krivotvorenja službene isprave.



Pisane vijesti