Suradnja Visoke policijske škole i Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar

Sporazumom, koji je zaključen na neodređeno vrijeme, utvrđena je suradnja između VPŠ i Instituta u obrazovnom, stručnom i znanstveno-istraživačkom području rada. 

Foto: MUP 

Dekan Visoke policijske škole doc.dr.sc. Joško Vukosav i ravnatelj Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, prof.dr.sc. Vlado Šakić potpisali su danas, 31. ožujka, na Visokoj policijskoj školi Sporazum o suradnji između Visoke policijske škole i Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar.

U ime glavnog ravnatelja policije Marka Srdarevića, potpisivanju sporazuma je kao njegov izaslanik prisutvovao i dr. sc. Ante Orlović, pomoćnik glavnog ravnatelja i ovlašten za obavljanje poslova načelnika Uprave kriminalističke policije.

Sporazumom, koji je zaključen na neodređeno vrijeme, utvrđena je suradnja između VPŠ i Instituta u obrazovnom, stručnom i znanstveno-istraživačkom području rada.

Temeljem njega, razmjenjivat će se znanstveno-nastavni djelatnici i znanstvenici u onim znanstvenim područjima za koja postoji obostrani interes, a najvažnija područja u kojima je predviđena suradnja su, primjerice, razmjena iskustava, suradnja istraživača u znanstveno-istraživačkim projekatima i zajednička suradnja s institucijama u Hrvatskoj i inozemstvu, zajednički nastupi u izradi ponuda i prijedloga za znanstveno-istraživačke projekte, formiranje interdisciplinarnih timova, sudjelovanje na konferencijama, simpozijima i seminarima, razmjena znanstvenih publikacija, osiguranje pristupa bazama podataka, potrebnim programskim alatima i drugim znanstvenim i stručnim informacijama putem računalne mreže, povezivanje djelatnika radi održavanja predavanja i/ili izvođenja nastave na studijskim programima, te organizacija mogućih zajedničkih interdisciplinarnih studija.



Pisane vijesti