Pronalazak veće količine oružja, streljiva, dijelova oružja te alata za izradu i popravak oružja

Istraživanjem je također utvrđeno da je 52-godišnjak izrađivao i streljivo za oružje vojnog porijekla, koristeći se specijalno izrađenim alatima za tu svrhu. U sklopu istraživanja je utvrđeno i da se osumnjičeni 61-godišnjak na adresi svog prebivališta, za potrebe prodaje, na gotovo identičan način bavio izradom i prepravkama oružja vojnog porijekla 

FOTO:  Policijska uprava sisačko-moslavačka

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljanima u dobi od 52, 61 i 69 godina, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 52-godišnjak nabavljao i neovlašteno na adresi prebivališta posjedovao veće količine vatrenog oružja, streljiva i njihovih sastavnih dijelova, većinom vojnog porijekla, te vršio prepravke i preinake na takvom oružju, prilagođavajući ga za potrebe krivolova i preprodaje. Za izradu pojedinih dijelova oružja nabavljeni materijal je dostavljao osumnjičenom 69-godišnjaku, koji je obradom na tokarskom stroju izrađivao tražene dijelove, a koje bi 52-godišnjak potom sklapao i ugrađivao u ilegalno pribavljeno oružje. Istraživanjem je također utvrđeno da je 52-godišnjak izrađivao i streljivo za oružje vojnog porijekla, koristeći se specijalno izrađenim alatima za tu svrhu. U sklopu istraživanja je utvrđeno i da se osumnjičeni 61-godišnjak na adresi svog prebivališta, za potrebe prodaje, na gotovo identičan način bavio izradom i prepravkama oružja vojnog porijekla.

Po nalogu Županijskog suda u Sisku na sisačkom su području izvršene pretrage domova i drugih prostorija te motornih vozila svih osumnjičenih te je pronađena i oduzeta veća količina oružja, streljiva, dijelova oružja i alata za izradu i popravak oružja.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 52-godišnjak i 69-godišnjak su u zakonskom roku uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, dok će kaznena prijava protiv 61-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena redovnim putem.



Pisane vijesti