Operativna akcija „Krug“

Uhićeno je 14 osoba koje su počinile više kaznenih djela zločinačkog udruženja, utaje poreza ili carine u sastavu zločinačkog udruženja te pomaganja u utaji poreza ili carine u sastavu zločinačkog udruženja.

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, u suradnji sa Samostalnim sektorom za otkrivanje poreznih prijevara Ministarstva financija, a u koordinaciji sa Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta proveli su operativnu akciju „KRUG“.

Višemjesečnim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja u počinjenje više kaznenih djela zločinačkog udruženja, utaje poreza ili carine u sastavu zločinačkog udruženja te pomaganja u utaji poreza ili carine u sastavu zločinačkog udruženja.

Sumnja se da je petnaest hrvatskih državljana od 21 do 65 godina starosti, od kojih dvije osobe ujedno imaju i državljanstvo Republike Srbije, počinilo navedena kaznena djela čime su oštetili državni proračun Republike Hrvatske za najmanje 34 milijuna kuna.

Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, 14 osoba je uhićeno  11. travnja 2017., dok je jedna osoba trenutno nedostupna. Provođenjem više dokaznih radnji pretraga domova i drugih prostorija te poslovnih prostora osumnjičenih osoba pronađena je veća količina novca u raznim valutama, dokumentacija, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Uhićene osobe su dovedene pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske uz kaznenu prijavu koja je podnesena USKOK-u.



Pisane vijesti