Održana konferencija za medije povodom riješenog ubojstva u Sloboštini

Ovo uspješno provedeno kriminalističko istraživanje rezultat je iznimno dobre suradnje policije i državnog odvjetništva.

Foto: PU zagrebačka

Povodom kriminalističkog istraživanja kaznenog djela ubojstva 29-godišnjaka 16. travnja u Sloboštini, danas, 20. travnja 2017., održana je konferencija za medije u Policijskoj upravi zagrebačkoj, Matičina ulica.

Kriminalističko istraživanje prezentirali su županijski državni odvjetnik Županijskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici Dražen Diklić, ovlašten za obavljanje poslova načelnika Policijske uprave zagrebačke Željko Prša i ovlašten za obavljanje poslova načelnika Sektora kriminalističke policije Antun Čavčić.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se 29-godišnjak u nedjelju, 16. travnja oko 17.40 sati, nakon kraćeg sukoba s vozačem autobusa javnog gradskog prijevoza oko nevaljane karte, verbalno i fizički sukobio sa 60-godišnjim putnikom, koji je stao u obranu vozača autobusa.

Po izlasku iz autobusa, osumnjičeni 60-godišnjak je u jednom trenutku iz odjeće izvadio nož i 29-godišnjaku zadao ubodnu ranu u trbuh, nakon čega se vratio u autobus koji je nastavio vožnju prema Velikoj Gorici. Oštećeni 29-godišnjak se potom srušio na travnatu površinu u blizini autobusne stanice, gdje ga je oko 17.55 sati pronašla građanaka i pozvala Hitnu medicinsku pomoć. Nakon što ga je Hitna medicinska pomoć prevezla u KBC Zagreb, oštećeni 29-godišnjak je oko 21 sat preminuo.  Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni će biti predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Na konferenciji za medije ovlašten za obavljanje poslova načelnika Policijske uprave zagrebačke Željko Prša i županijski državni odvjetnik ŽDO Velika Gorica Dražen Diklić su uputili pohvale policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke koji su sudjelovali u kriminalističkom istraživanju te naglasili kako je ovo uspješno provedeno kriminalističko istraživanje rezultat iznimno dobre suradnje policije i državnog odvjetništva.



Pisane vijesti