Osma obljetnica pogibije Ivana Grbavca

Dok su sprječavali kazneno djelo razbojništva u poslovnici banke u Sesvetama, četiri policijska službenika su ranjena, a najmlađi među njima je izgubio život.

Foto: PU zagrebačka

Prije osam godina, dok je obavljao službenu zadaću, život je izgubio mladi kolega Ivan Grbavac. Tog 5. svibnja 2009., dok su sprječavali kazneno djelo razbojništva u poslovnici banke u Sesvetama, četiri policijska službenika su ranjena, a najmlađi među njima je izgubio život. Ivan je i posthumno odlikovan za hrabrost Ordenom reda Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana.  

U spomen na njegov častan život i preranu smrt danas je, kao i prethodnih godina, na mjestu tragičnog događaja ispred banke, uz molitvu položen vijenac te su zapaljene svijeće, nakon čega su obitelj, kolege, prijatelji te izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova krenuli na Markovo polje odati počast na mjestu gdje Ivan počiva.

Ispred Ministarstva počast su odali glavni ravnatelj policije Marko Srdarević, voditelj Policijske škole „Josip Jović“ Marjan Žuljević i ovlašten za obavljanje poslova načelnika Policijske uprave zagrebačke Željko Prša. Uz obitelj i prijatelje, počast su poginulom kolegi odali i načelnik Policijske postaje Sesvete Evelin Mustapić sa suradnicima.

U čast dragom kolegi u sesvetskoj dvorani sportskog centra Sava održan je i sportski dio komemoracije, memorijalni turnir „Ivan Grbavac“ na kojem su sudjelovale malonogometne ekipe Policijske uprave zagrebačke.



Pisane vijesti