Delnička policija sudjelovala u humanitarnoj akciji

Riječ je o humanitarnom prikupljanju plastičnih čepova sa PET ambalaža za trogodišnjeg Dominika Kruljca

Foto: PU primorsko-goranska

Proteklog tjedna, 3. i 5. svibnja policijski službenici Policijske postaje Delnice sudjelovali su u humanitarnoj akciji „Dominik i mi - zajedno“, koju su zajedno s Gradskim društvom Crvenog križa Delnice i Centrom za informiranje i prevenciju organizirali u Radničkom domu Delnice.

Riječ je o humanitarnom prikupljanju plastičnih čepova sa PET ambalaža za trogodišnjeg Dominika Kruljca, koji je rođen s rijetkom genetskom bolešću „Criduchat“  (sindrom mačjeg plača).

Ukupno je prikupljeno 500 kilograma PVC čepova. Uz policijske službenike koji plastične čepove skupljaju cijele godine, čepove je predalo još 76 osoba, iz škola, udruga i drugih ustanova.

Među najvećim sakupljačima su: OŠ „R.Strohala“ Lokve, OŠ „Delnice“, Srednja škola Delnice te motociklistički klub „Mountain Rider“ Delnice.

U sklopu humanitarne akcije u suradnji s klubom Prijatelja kartaške igre „Marijaš“ održan je i humanitarni turnir u marijašu, tradicionalnoj goranskoj kartaškoj igri. Na turniru je sudjelovalo  16 parova među kojima su bile i policijske službenice Policijske postaje Delnice.  U ekipi koja je osvojila treće mjesto bila je i policijska službenica PP Delnice. Prikupljena novčana sredstva prikupljala su se poradi nabavke higijenskih potrepština za malenog Dominika Kruljca.

Policijski službenici delničke policije nastavljaju s humanitarnom akcijom i skupljanjem čepova PET ambalaže te će zasigurno pridonijeti sljedećoj akciji koja će se organizirati u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Delnice.



Pisane vijesti