Preventivni projekt „Imam izbor“ završio posjetom učenika PU međimurskoj

Foto: PU međimurska

U srijedu, 10. svibnja u Policijskoj upravi međimurskoj posjetom učenika Osnovne škole Podturen održana je osma i ujedno završna komponenta preventivnog projekta „Imam izbor“, koji se od listopada prošle godine provodio za učenike petih razreda.

U posjet je stiglo pedesetak učenika u pratnji njihovih učiteljica, kojima je policijska službenica za odnose s javnošću zaželjela dobrodošlicu, te ih u uvodnoj dijelu upoznala s radom i radnim ozračjem u kojem policijski službenici obavljaju svoje svakodnevne poslove. U centralnom dijelu posjeta, policijski službenici prometne i interventne policije predstavili su petašima raznu opremu, pomagala, kao i službena vozila, koja koriste u svom radu, a kroz kratka, ali zanimljiva predavanja opisali su im jedan radni dan policijskog službenika. Ujedno, policijska službenica za prevenciju Ureda načelnika predstavila im je mogućnosti Mobilnog  preventivnog centra policije. Najveće iznenađenje za razdragane posjetitelje, bio je policijski pas Atari, s kojim su se veselo fotografirali.

U jednoj od prethodnih komponenti održana je likovna radionica na kojoj su učenici kroz likovne radove izrazili svoje dojmove o ulozi policije u društvu, te o usvojenim stavovima o nasilju, vandalizmu i dr. neželjenim ponašanjima. Četvero učenika koji su izradili najljepše crteže nagrađeni su prigodnim poklonima. Prilikom uručenja poklona načelnik PU međimurske, Krunoslav Gosarić i njegov zamjenik, Danijel Mikulić zahvalili su učenicima i njihovim učiteljima na sudjelovanju u ovom preventivnom projektu, te im poželjeli puno uspjeha u daljnjem obrazovanju.

„Ovakve preventivne aktivnosti izvrsna su prigoda da se naši najmlađi građani upoznaju s radom policije, čiji je osnovni zadatak briga o njihovoj sigurnosti„ - istaknuo je načelnik Gosarić.

Sladeći se pripremljenim slatkišima mališani su mudro razmjenjivali dojmove o svim etapama projekta, čime se ovaj kratak, ali upečatljiv posjet PU međimurskoj priveo kraju.