Policija i carina zaplijenila veću količinu cigareta

Policijski i carinski službenici su dana 30. svibnja, u noći, na odmorištu Dragalić pored autoceste A3, kontrolirajući vozila i vozače, zaplijenili nekoliko stotina šteka raznih vrsta cigareta, koje su dvojica muškaraca unijeli u Republiku Hrvatsku, ne prijavivši mjerodavnim tijelima.  

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski i carinski službenici su dana 30. svibnja, oko 22 sata, na odmorištu Dragalić pored autoceste A3, kontrolirali osobni automobil Turskih registracijskih oznaka i broja, kojim je upravljao 61-godišnjak te su u unutrašnjosti vozila pronašli 120 kutija raznih cigareta, koje je 61-godišnji vozač unio u Republiku Hrvatsku, ne prijavivši mjerodavnim tijelima.

Zajedničkim radom policije i carine, također na istom odmorištu, oko 23.30 sati, prilikom nadzora teretnog vozila Srbijanskih registracijskih oznaka i broja, pronađeno je 3210 kutija raznih cigareta, skriveno u tovarnom prostoru, koje je 33-godišnjak neprijavljeno unio u Republiku Hrvatsku. Protiv 61-godišnjaka i 33-godišnjaka podnesene su prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva Europske unije.



Pisane vijesti