Iskoristila nepažnju te ukrala novac

ĐAKOVO - U poslijepodnevnim satima 5. lipnja, nepoznata je osoba u obiteljskoj kući u Preslatincima, pod izgovorom da prodaje posteljinu, iskoristila nepažnju 71-godišnjakinje te joj ukrala više tisuća kuna.

U poslijepodnevnim satima 5. lipnja, nepoznata je osoba u obiteljskoj kući u Preslatincima, pod izgovorom da prodaje posteljinu, iskoristila nepažnju 71-godišnjakinje te joj ukrala više tisuća kuna. Tragamo za nepoznatim počiniteljem.

 

 

 

Kako ne biste postali žrtva prevaranata, slijedi nekoliko savjeta:

  • Ne puštajte nepoznate osobe u svoje domove, a da se prethodno pouzdano ne uvjerite o kome je riječ.
  • Ako se osoba predstavi kao „službena“, zatražite službenu iskaznicu koju su sve osobe koje službeno postupaju dužne imati i dati vam na uvid.
  • Ne dajte se zavesti uvjeravanje nepoznatih osoba njihovim titulama i sličnim nastupima.
  • Ne nasjedajte na upornost nepoznatih osoba koje vam po svaku cijenu žele ući u dom pod izlikom, primjerice, „bolesti“, prodaje „po povoljnim cijenama“ raznih predmeta (medicinskih pomagala, masažera, knjiga, posteljine, posuđa i sličnog), traženja milostinje ili naplate računa za, na primjer, medicinske, dimnjačarske usluge i sličnog – jer se izlažete riziku. Samo nekvalitetna, neoriginalna i roba sumnjivog porijekla može se prodavati po znatno nižim cijenama od uobičajenih.
  • Kada ste sami u stanu ili kući ne stavljajte to do znanja sumnjivim osobama te zamolite nekog od susjeda da vam se pridruži.
  • Zapamtite izgled osoba, boju kose i očiju, visinu, stas i karakteristične znakove (madeže, ožiljke, tetovaže i slično).
  • Zapišite registracijsku oznaku vozila kojim su se sumnjive osobe dovezle te njegovu boju, marku i druge karakteristične detalje vozila.Odrasli članovi obitelji, koji brinete o starijim osobama, upozorite ih na opasnost i ponavljajte im ove savjete. Posumnjate li u osobe koje vam dolaze, a posebice ako je riječ o počinjenju kakvog kaznenog djela, ODMAH obavijestite policiju na broj „192“!


Pisane vijesti