Obavijest o posebnoj regulaciji prometa povodom 330.obljetnice proglašenja sv. Josipa zaštitnikom Hrvatske

Foto: ilustracija 

U subotu 10. lipnja u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu, povodom 330. obljetnice proglašenja sv. Josipa zaštitnikom Hrvatske, bit će upriličena središnja proslava koju će pohoditi veliki broj vjernika i hodočasnika te će iz tog razloga na snazi biti posebna regulacija prometa.

U tom smislu promet Primorskom ulicom od raskrižja s Ulicom S.S. Kranjčevića do raskrižja s Ulicom Luščić i Ulicom A. Nemčića bit će uspostavljen jednosmjerni promet gledano iz smjera ulice V. Mačeka.

Ulica Frana Supila zatvara se za sav promet, osim vozila autobusa.

Ulica Ruđera Boškovića od raskrižja s Ulicom F. Bulića do Nacionalnog svetišta sv. Josipa zatvara se za sav promet osim za vozila visokih uzvanika.

Ulica Ruđera Boškovića od raskrižja s Marmontovom alejom do parkirališta kod Nacionalnom svetišta zatvara se za sav promet kao i parkiralište kod Nacionalnog svetišta i podređuje se obljetnici proglašenja sv. Josipa zaštitnika Hrvatske.

Ulicama grada Karlovca, od Zapovjedništva HKOV-a, Domobranskom, V. Mačeka, Marmontovom alejom do Nacionalnog svetišta na Dubovcu u vremenu od 10 do 11 sati, prolazit će svečani mimohod te će u to vrijeme, sukladno kretanju mimohoda, promet biti zatvaran po etapama.

Hodočasnički autobusi će nakon iskrcaja hodočasnika kod Nacionalnog svetišta sv. Josipa, biti usmjereni na posebno predviđena parkirališta na ŠRC Korana.

Građanima, putnicima i vozačima se preporučuje da u vrijeme održavanja manifestacije izbjegavaju odlaske vozilima u te dijelove grada, a hodočasnicima iz grada Karlovca da dođu pješice. Ujedno zbog velikih gužvi pozivamo hodočasnike na oprez i da paze na svoje osobne stvari, da na osobnim automobilima ne ostavljaju otvorene prozore, a vrijedne stvari na vidljivim mjestima zbog mogućnosti provala i krađa. Sve građane i hodočasnike molimo za razumijevanje i strpljene zbog posebne regulacije prometa kao i da poštuju upute policijskih službenika koji će upravljati prometom.