Inicijativa prikupljanja novca

Vlada RH je vodeći brigu o tome što je u najboljem interesu pacijenata na jučerašnjoj sjednici usvojila Zaključak o promptnom djelovanju glede nabavke lijeka za male pacijente iz Klaićeve bolnice uz odgovarajući model financiranja.

Foto: Ilustracija

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske pozdravlja svaku humanitarnu inicijativu pa tako i plemenite motive sindikata s ciljem sakupljanja novca potrebnog za liječenje malih pacijenata u Klinici za dječje bolesti  Zagreb u Klaićevoj. Ministarstvo unutarnjih poslova će rado pozvati na sudjelovanje i pridružiti se svakoj akciji koja ima sličan karakter, međutim, smatramo potrebnim izvijestiti kako se u rješavanju ovog slučaja ne radi o nedostatku novca ili nedostatku volje od strane nadležnog Ministarstva zdravstva ili Vlade RH za rješavanje ovog pitanja. 

Upravo suprotno, Vlada RH je vodeći brigu o tome što je u najboljem interesu pacijenata na jučerašnjoj sjednici usvojila Zaključak o promptnom djelovanju glede nabavke lijeka za male pacijente iz Klaićeve bolnice uz odgovarajući model  financiranja.

Od velike je važnosti i što, sukladno zaključku, Povjerenstvo Ministarstva zdravstva treba razmotriti sve okolnosti o opravdanosti primjene lijeka koji je još uvijek u ranoj fazi primjene, a odluke o tome trebaju biti donijete za svakog pacijenta individualno.

U niti jednom trenutku nije bilo upitno da će se lijek osigurati u slučaju u kojem je on medicinski indiciran.



Pisane vijesti