Pucnjava na Rabu

Jučer, u nedjelju 2.7., oko 9,35 sati policija je zaprimila dojavu o galami i pucnjavi u mjestu Barbat na otoku Rabu. Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici zatekli su počinitelja u čijoj blizini na tlu je nepomično ležala muška osoba.

Jučer, u nedjelju 2.7., oko 9,35 sati policija je zaprimila dojavu o galami i pucnjavi u mjestu Barbat na otoku Rabu. Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici zatekli su počinitelja  u čijoj blizini na tlu je nepomično ležala muška osoba. Po dolasku policijskih službenika počinitelj (1969.) je opalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u njihovom smjeru te je mjesto događaja osigurano i pozvana je Specijalna jedinica policije iz Rijeke. Nakon dolaska pripadnika Specijalne policije tijelo žrtve (1966.) izvučeno je i preneseno do kola hitne pomoći gdje je utvrđena smrt. Supruga žrtve (1963.) koja je napustila mjesto događaja prije dolaska policije je pronađena i na sigurnom. Počinitelj se trenutno nalazi u stanu u kojem je prema informacijama kojima raspolažemo sam. Pregovaranje je u tijeku.

20,00 - Oko 19,25 sati u stanu u Barbatu u kojem se nalazio počinitelj začula se eksplozija nakon čega su u stan ušli pripadnici Specijalne policije i utvrdili da je počinitelj aktivirao ručnu bombu. Na mjesto događaja pozvani su pripadnici Protueksplozijske službe da obave pirotehnički pregled nakon čega slijedi očevid. 



Pisane vijesti