Državni tajnik Kopal na okruglom stolu o obrazovanju za potrebe OS RH

Na okruglom stolu predavanje na temu „Obrazovanje za potrebe nacionalne sigurnosti RH“ održao je državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova doc.dr.sc. Robert Kopal.

Foto: MORH

Okrugli stol na temu "Obrazovanje za potrebe OS RH–obrazovanje za potrebe nacionalne sigurnosti Republike Hrvatske", održan je u srijedu, 5. srpnja na Hrvatskom vojnom učilištu.

Na okruglom stolu čiji je domaćin i organizator bio zapovjednik HVU-a general-pukovnik Slavko Barić, predavanje na temu „Obrazovanje za potrebe nacionalne sigurnosti RH“ održao je državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova doc.dr.sc. Robert Kopal.

Povod održavanju okruglog stola bila je izrada završne radne inačice "Koncepta obrazovanja za potrebe OS RH 2017" koju je izradio Centar za obrambene i strateške studije "Janko Bobetko".

Okrugli stol je održan kroz tri tematske cjeline. Prva je bila posvećena pojmovnom određenju obrazovanja dok se u okviru druge cjeline govorilo o značaju vojnog obrazovanja u transformaciji vojne organizacije, a na trećoj  su prezentirani rezultati projekta „Koncept obrazovanja za potrebe OS RH 2017“.

Glavni cilj okruglog stola bio je ukazati na potrebu unaprjeđenja i transformacije trenutnog sustava obrazovanja za potrebe OS RH-a.



Pisane vijesti