Ministar Božinović na otvorenju 4. Hrvatskih svjetskih igara

Hrvatske svjetske igre su tradicionalni sportski događaj koji u Hrvatskoj okuplja više stotina Hrvata koji žive izvan njenih granica. 

Hrvatske svjetske igre su tradicionalni sportski događaj koji u Hrvatskoj okuplja više stotina Hrvata koji žive izvan njenih granica.

Hrvatski svjetski kongres u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, organizirali su u Zagrebu četvrte po redu Hrvatske svjetske igre koje će se održavati do 22. srpnja.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova RH, na svečanom otvorenju koje je održano u utorak, 18. srpnja, prisustvovao je ministar unutarnjih poslova dr.sc. Davor Božinović i državni tajnik Žarko Katić.

Inače, Hrvatske svjetske igre su tradicionalni sportski događaj koji u Hrvatskoj okuplja više stotina Hrvata koji žive izvan njenih granica. Više od 900 natjecatelja koji  dolaze iz Angole, Argentine, Australije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bolivije, Brazila, Crne Gore, Čilea, Danske, Ekvadora, Francuske, Hrvatske, Italije, Irske, Kanade, Makedonije, Nizozemske, Njemačke, Paragvaja, Perua, Rumunjske, SAD-a, Slovačke, Slovenije, Srbije, Švicarske, Švedske, Tanzanije, Velike Britanije i Venezuele, do zatvaranja 22. srpnja, uz 150 natjecatelja iz matične domovine, nastupit će u 16 disciplina. Igre se odvijaju pod geslom „Jedno je srce, jedna je Hrvatska“

Igre su se 2006. i 2010. godine održavale u Zadru, a 2014. godine također u Zagrebu.



Pisane vijesti