PU međimurska na korištenje dobila novi uređaj za nadzor prometa

Foto: PU međimurska

Na prometnice Međimurske županije kao pomoć policijskim službenicima u redovnom nadzoru cestovnog prometa na stalno korištenje stigao je novi uređaj za nadzor vozila u prometu  - „Nero APNR“.

 

 

Riječ je o uređaju koji u istom trenutku može očitati veći broj registarskih pločica nakon čega, temeljem očitanih podataka putem sustava evidencije Ministarstva unutarnjih poslova, policijski službenici u službenom vozilu mogu odmah na uvid dobiti podatke o vozilu, vlasnicima, te druge podatke vezane uz vozilo.

Sustav se sastoji od dvije video kamere koje istovremeno snimaju događaje u prometu na dva načina, a sve detaljne informacije o detektiranim vozilima očituju se putem prijenosnog računala u vozilu. Zbog svoje mobilnosti, uređaj će se koristiti na svim prometnicama i može se prenositi u više vozila, sukladno očitanim podacima policijski službenici zaustavit će vozila i prema potrebi sankcionirati vozača. 

Dakle, „Nero APNR“ je uređaj za nadzor u cestovnom prometu čijim korištenjem će se pridonijeti većoj sigurnosti u prometu, a najviše poštivanju prometnih propisa.