Životinje na cesti

Između 8. i 9. kolovoza na prometnicama na području Krka i Čavli zabilježena su tri naleta životinja na osobna vozila. Riječ je o ovci koja je istrčala na kolnik 

FOTO: Ilustracija 

Između 8. i 9. kolovoza na prometnicama na području  Krka i Čavli zabilježena su tri naleta životinja na osobna vozila. Riječ je o ovci koja je istrčala na kolnik u jutarnjim satima na području mjesta Kornić, magarcu koji je u ranijim večernjim satima istrčao na kolnik na području Vrbnika te srni koja je na kolnik na području Čavli istrčala tijekom poslijepodneva. U ovim slučajevima nije bilo ozlijeđenih osoba, a životinje su udarile u vozila u vlasništvu dvoje talijanskih državljana i njemačke državljanke. Sveukupna šteta cijeni se na oko 13.000 kuna.

Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama prekršajno je sankcioniran 69-godišnji vlasnik magarca, koji nije poduzeo potrebne mjere kako životinja ne bi izišla na cestu bez nadzora.

Isto tako, podsjećamo i vozače na povećan oprez na cestama, posebice u jutarnjim i kasnijim večernjim satima te im savjetujemo da brzinu kretanja vozila prilagode stanju i uvjetima na cesti. Napominjemo, ukoliko se utvrdi da je do naleta na životinje došlo zbog kršenja prometnih propisa ili neprilagođene brzine kretanja, vozači odgovaraju sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.



Pisane vijesti