Jalžabet - Nedozvoljeno obavljanje istraživačkih radova i prisvajanje kulturnog dobra

 Jučer, 12. rujna Operativno komunikacijski centar policije zaprimio je dojavu da je u Jalžabetu predio zvani „Bistričak“,

Jučer, 12. rujna Operativno komunikacijski centar policije zaprimio je dojavu da je u Jalžabetu predio zvani „Bistričak“, nepoznati počinitelj iskopao tunel na grobnoj konstrukciji arheološkog lokaliteta. Na mjestu događaja policijski službenici uz pomoć pripadnika HGSS-a obavili su očevid, kojim je utvrđeno da je od listopada prošle godine do 12. rujna nepoznati počinitelj iskopao tunel dubine sedam metara, te je došlo do urušavanja tunela na grobnoj konstrukciji arheološkog lokaliteta gdje iskope provodi Institut za arheologiju iz Zagreba.

Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih činjenica događaja, te poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela. Protiv nepoznatog počinitelja podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo „Nedozvoljeno obavljanje istraživačkih radova i prisvajanje kulturnog dobra“.



Pisane vijesti