Policija na poplavljenim područjima

U PU karlovačkoj zbog izlijevanja rijeke Dobre i plavljenja dijela prigradskih naselja i dijela grada Ogulina angažirane su redovne i dodatne policijske snage te pripadnici Interventne jedinice policije.

Foto: OgPortal Info

Velike količine oborina tijekom proteklog vikenda najviše problema prouzročile su u karlovačkoj, zagrebačkoj, splitsko-dalmatinskoj i vukovarsko-srijemskoj Policijskoj upravi. Policija u ovom trenutku pomaže HGSS-u na terenu te su policijski službenici na raspolaganju zbog pružanja pomoći građanima, regulacije prometa, mogućih evakuacija te prevencije kaznenih djela na poplavljenim područjima.

U PU karlovačkoj zbog izlijevanja rijeke Dobre i plavljenja dijela prigradskih naselja i dijela grada Ogulina angažirane su redovne i dodatne policijske snage te pripadnici Interventne jedinice policije.

Za grad Ogulin zaprimljeno je oko 200 poziva građana vezano za ispumpavanje vode dok se ne zna točan broj poplavljenih stambenih jedinica i drugih objekata.

Zbog izlijevanja rijeke Dobre zatvorene su D-42 u Ogulinu, te  ŽC-3175 u mjestu Žagar i ŽC-34128 u mjestu Vrelo Jasenak zbog izlijevanja Jasenčice te se promet odvija obilaznim pravcima. Također su zatvorene i tri lokalne ceste u Karlovcu te mjestima Puškarići i Brestovac.

Na području PU zagrebačke zaprimljeno je oko desetak poziva građana koji su zatražili intervenciju za ispumpavanje vode na području Sesveta, Gajnica, Maksimira, Gornjeg grada, Dugog Sela i Samobora.

Na području PU splitsko-dalmatinske grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom i kratkotrajnom tučom najviše je pogodilo područja Kaštela, Solina, Splita i Sinja.

Na području Kučina i cesti Klis-Kosa Solin došlo je do odrona na dvije županijske ceste. Od građana je zaprimljeno nešto više od desetak poziva vezano za oštećenje osobnih automobila. 

U PU vukovarsko-srijemskoj zaprimljeno je do desetak dojava građanina vezano za uklanjanje srušenih stabala i granja s prometnica i objekata.

Podsjećamo da je minister unutarnjih poslova Davor Božinović zajedno s predsjednikom Vlade RH Andrejem Plenkovićem, potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane  Damirom Krstičevićem te ministrom  zaštite okoliša i energetike Tomislavom Ćorićem, tijekom nedjelje sudjelovao na sastanku Kriznog stožera u Ogulinu te obišao poplavljena područja.



Pisane vijesti