Nedozvoljena proizvodnja i promet drogama

Foto: PU brodsko-posavske

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad tri osobe na okolnosti počinjenja prekršaja i kaznenog djela iz kriminaliteta droga. Dana 18. rujna, oko 22.35 sati, na autocesti, kod naplatnih kućica Slavonski Brod (zapad), policija je kontrolirala osobni automobil kojim je upravljao 30-godišnjak, a s kojim se kao suvozač nalazio 40-godišnjak. Pritom su u unutrašnjosti vozila uočili vrećicu sa tabletama, posumnjavši na opojnu drogu.

Daljnjim radom, dana 19. rujna, temeljem naloga Županijskog suda, policijski službenici su pretražili vozilo, kuće i prostorije, koje koriste osumnjičeni, kojom prilikom su pronašli više stotina (iznad 500) tableta droge ecstasy (vlasništvo 30-godišnjaka). Također su pronašli 30 tableta Normabela (vlasništvo 21-godišnjakinje) koji se nalazi na popisu opojnih droga, a za koje vlasnica nema liječničku dokumentaciju. Pretragom doma i prostorija koje koristi 40-godišnjak, pronađeno je 145 komada streljiva raznog kalibra te nekoliko okvira za automatsku pušku. Nedaleko od kuće osumnjičenog 40-godišnjaka, pronađeno je 1366.1 gram marihuane i 5 mililitara ulja kanabisa, namijenjeno prodaji.

Policijski službenici protiv 21-godišnjakinje i 30-godišnjaka podnose prekršajne prijave Prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a protiv 40-godišnjaka prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz Zakona o oružju. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, policijski službenici su 30-godišnjaka i 40-godišnjaka uz kaznene prijave zbog sumnje u kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.



Pisane vijesti