Nabava 10 500 komada obuće za policijske službenike

Sporazum su u ime Ministarstva unutarnjih poslova potpisali ministar Davor Božinović, ispred tvrtke Borovo d.d. predsjednica Uprave Gordana Odor te ispred tvrtke Jelen Proffesional d.o.o. direktor Darko Pintarić

Foto: MUP

U vukovarskoj tvrtki Borovo d.d. danas je održano svečano potpisivanje Ugovora o nabavi obuće između Ministarstva unutarnjih poslova i tvrtki Borovo d.d. i Jelen Proffesional d.o.o.

Sporazum su u ime Ministarstva unutarnjih poslova potpisali ministar Davor Božinović, ispred tvrtke Borovo d.d. predsjednica Uprave Gordana Odor te ispred tvrtke Jelen Proffesional d.o.o. direktor Darko Pintarić.

Potpisom ovog ugovora Ministarstvo unutarnjih poslova osigurava devet tisuća pari zimskih čizama za sve rodove policije te 1 500 pari gležnjača za potrebe interventne policije.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je rekao kako mu je drago da smo u tjednu u kojem obilježavamo Dan policije došli i do Borova u Vukovaru gdje smo potpisali jedan važan ugovor sa zajednicom ponuditelja Borovom i Jelen Proffesional, tvrtkama koje su dobile važan ugovor o opremanju hrvatske policije čizmama i gležnjačama što će biti dovoljna količina za ovu zimu.

"Vidim ovo kao nastavak jedne kvalitetne suradnje pri čemu ćemo kao naručitelji voditi računa o kvaliteti", rekao je ministar.

Ministarstvo unutarnjih poslova od lipnja do kraja ove godine u obuću je investiralo 12 milijuna kuna, a ovoj ugovor danas potpisan vrijedi 8,6 milijuna kuna.

"Ono što je možda važnije za buduću suradnju je mogućnost sklapanja okvirnih sporazuma na dvije godine gdje bismo vidjeli koje su potrebe i kako stalno unaprjeđivati kvalitetu jer samo zadovoljan policajac je onaj koji daje krajnji sud o proizvodu",  rekao je ministar i nastavio kako se radi o potrošnom proizvodu te je stoga potrebno sustavno planiranje.

"Ministarstvo unutarnjih poslova će dati sve od sebe jer je kvaliteta hrvatske proizvodnje u namjenskoj industriji itekako prisutna. Hrvatska u ovoj industriji ima vrhunske proizvode. Međutim da bi to održali moramo imati stalnu suradnju, razmjenu informacija i moramo imati zadovoljne policajce i vojnike", zaključio je.

Predsjednica Uprave Borova Gordana Odor je rekla da s Ministarstvom unutarnjih poslova Borovo surađuje dvadesetak godina.

"Veseli nas što možemo hrvatskim policajcima ponuditi našu obuću koja je vrlo kvalitetna jer je izrađena od najkvalitetnijih materijala koji se mogu ugraditi u obuću", rekla je i dodala kako je u suradnji s MUP-om u planu dodatan razvoj te obuće.

Na potpisivanju ugovora prisustvovali su i glavni ravnatelj policije Nikola Milina, pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut, načelnici svih policijskih uprava i drugi. Svi prisutni obišli su tvornička postrojenja Borova.



Pisane vijesti