Regionalni časnik za sigurnost SAD-a u posjetu Ravnateljstvu policije

U Ravnateljstvu policije je 2. listopada 2017. glavni ravnatelj policije Nikola Milina primio je u nastupni posjet novog regionalnog časnika za sigurnost SAD-a Rogera Thyena. U izaslanstvu SAD-a uz Thyena bili su Courtland Freeman, pomoćnik regionalnog časnika za sigurnost, Andrej Madunović, koordinator ICITAP programa i Miro Kelečić, stariji istražitelj – regionalni službenik za sigurnost, dok su u izaslanstvu Ravnateljstva policije činili zamjenici glavnog ravnatelja policije Dražen Vitez i Željko Prša te Iva Balgač, policijska službenica u Uredu Ravnatelja

FOTO: MUP

U Ravnateljstvu policije je 2. listopada 2017. glavni ravnatelj policije Nikola Milina primio je u nastupni posjet novog regionalnog časnika za sigurnost SAD-a Rogera Thyena. U izaslanstvu SAD-a uz Thyena bili su Courtland Freeman, pomoćnik regionalnog časnika za sigurnost, Andrej Madunović, koordinator ICITAP programa i Miro Kelečić, stariji istražitelj – regionalni službenik za sigurnost, dok su u izaslanstvu Ravnateljstva policije činili zamjenici  glavnog ravnatelja policije Dražen Vitez i Željko Prša te Iva Balgač, policijska službenica u Uredu Ravnatelja policije.

Tijekom sastanka glavni ravnatelj policije osvrnuo se na izuzetnoj suradnji sa agencijama za provedbu zakona SAD-a, koja je podijeljena u tri glavna područja, operativnu suradnju, suradnju u području edukacije te donacija. Ravnatelj je istaknuo kako predstavnicima Ravnateljstva policije imaju profesionalne partnere spremne na suradnju i daljnje unaprjeđenje odnosa.

Regionalni časnik za sigurnost SAD-a Roger Thyen kazao je kako ga je prethodnik na ovoj dužnosti upoznao sa dosadašnjom suradnjom, koja je ocjenjena izuzetnom. U svom mandatu nastojat će dodatno intenzivirati suradnju, a posebice u području zajedničkih obuka i edukacije, na obostrano zadovoljstvo.

Po završetku sastanka američkom veleposlanstvu organiziran je obilazak ustrojstvenih jedinica Ravnateljstvu policije i upoznavanje s domenom rada S.I.Re.N.E odjela, CFIIV Ivan Vučetić, Uprave policije, Zapovjedništva specijalne policije i Uprave za granicu.



Pisane vijesti