NAJAVA: Edukativni program "Prevencija huliganizma i govora mržnje"

Policijska uprava vukovarsko-srijemska uz podršku Ravnateljstva policije i partnera, policije njemačke pokrajine Baden-Wurttenberg i Grada Vukovara, organizira edukativni program  "Prevencija huliganizma i govora mržnje", koji će se održati u danas, 12. listopada, u kinu „CineStar“ u Vukovaru, s početkom u 11,00 sati.

 Foto: ilustracija

Policijska uprava vukovarsko-srijemska uz podršku Ravnateljstva policije i partnera, policije njemačke pokrajine Baden-Wurttenberg i Grada Vukovara, organizira edukativni program "Prevencija huliganizma i govora mržnje", koji će se održati u danas, 12. listopada, u kinu „CineStar“ u Vukovaru, s početkom u 11,00 sati.

U 11,30 sati predviđena je projekcija filma „Heimspiel“ („Na domaćem terenu“), filma njemačke produkcije kojim se nastoji utjecati na nasilničko ponašanje mladih osoba, nastalog u programu prevencije kriminaliteta Policije Pokrajina i Saveza (ProP- Das Programm Polizeiliche Kriminalpravention der Lander und des Bundes).

Film govori o mladom nastavniku etike Andreassu Vossenu, koji živi dvostruki život uglednog nastavnika u gimnaziji i huligana-sudionika brutalnih fizičkih sukoba i ovisnika o adrenalinu. Dolaskom novog učenika u razred kojem Andreass predaje situacija se dodatno komplicira jer novi učenik Denny je, također, huligan…

Nakon projekcije filma slijedi nastup rock skupine „Opća opasnost“.