Premijera dokumentarnog filma „Branko Bošnjak – Jedna priča“

Film je snimljen u čast bivšem specijalcu Branku Bošnjaku, kojeg je režirala Vesna Mimica, na inicijativu Brankove supruge Ljiljane Šurbek Bošnjak

Foto: PU zagrebačka

U organizaciji Društva za športsku rekreaciju „Šport za sve“ Samobor i Udruge veterana Specijalne jedinice policije Alfa Zagreb, u četvrtak 19. listopada je u Samoboru premijerno prikazan dokumentarni film „Branko Bošnjak – Jedna priča“ .

Film je snimljen u čast bivšem specijalcu Branku Bošnjaku, kojeg je režirala Vesna Mimica, na inicijativu Brankove supruge Ljiljane Šurbek Bošnjak. Dokumentarni film govori o Brankovom životu i njemu kao učeniku, kolegi, učitelju, prijatelju, suborcu i obiteljskom čovjeku.

Premijeri je kao izaslanik ministra unutarnjih poslova nazočio Vladimir Faber koji je pozdravio sve prisutne, među kojima su bili predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva obrane, grada Samobora i Udruge veterana Specijalne jedinice policije Alfa Zagreb te se prisjetio svog prijatelja i kolege Branka. Također je napomenuo kako se nada da će Branko dobiti svoju ulicu u Samoboru. Prenio je pozdrave ministra Davora Božinovića te je rekao kako obitelj Bošnjak može računati na ministrovu potporu i potporu ministarstva u svim budućim projektima.  

BRANKO BOŠNJAK

Rođen je u Samoboru 22. ožujka 1963. godine. Specijalnoj jedinici policije PU zagrebačke "Alfa", kao jedan od njenih osnivača priključio se dragovoljno 23. srpnja 1991. godine. Aktivno se bavio borilačkim sportom gdje je postigao zapažene rezultate. Prilikom povratka s izvršenja zadaće "Krug – Dubrovnik", 29. siječnja 1995. godine, nesretnim slučajem izgubio je život.



Pisane vijesti