Sastanak ministra Božinovića s vojnim ordinarijem mnsg. Jurom Bogdanom

Posjet ministru unutarnjih poslova održan je povodom 20. obljetnice Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj

 Foto: MUP

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović primio je danas, 24. listopada u Ministarstvu unutarnjih poslova vojnog ordinarija msgr. Juru Bogdana s izaslanstvom vojnih i policijskih svećenika i zadarskog nadbiskupa i predsjednika Hrvatske biskupske konferencije msgr. Želimira Puljića. 

Iz ministarstva unutarnjih poslova sastanku su uz ministra Davora Božinovića i glavnog ravnatelja policije Nikolu Milinu sudjelovali državni tajnici Robert Kopal, Terezija Gras i Žarko Katić, pomoćnik ministra Ante Delipetar i glavna tajnica ministarstva Sanda Šimić Petrinjak. 

Posjet ministru unutarnjih poslova održan je povodom 20. obljetnice Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj. S obje strane rezimirana je dosadašnja suradnja te su predstavljeni planovi za budućnost uz naglasak na organizaciji duhovnih vježbi djelatnika Ministarstva. 

Sastanku su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević te ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved koji su također iskazali izuzetno zadovoljstvo današnjim susretom naglasivši kako su otvorena komunikacija i zajedničko djelovanje ključne točke za daljnji razvoj i sigurnost Republike Hrvatske.

Uoči sastanka s ministrom Božinovićem, predstavnici Vojnog ordinarijata posjetili su kapelicu sv. Ignacija Lojolskog u sjedištu MUP-a. 

Vojni ordinarijat u 2017. godini obilježava svojih 20 godina postojanja i djelovanja u Republici Hrvatskoj. Završni sadržaj proslave bit će zahvalno hodočašće hrvatske vojske, policije i branitelja te euharistijsko slavlje u Zagrebačkoj katedrali 13. prosinca 2017. godine.



Pisane vijesti